Тиждень  знань безпеки життєдіяльності (13.11-17.11.2023)

В КЗ «ДНЗ № 72 ВМР» в період з 13.11 по 17.11.2023 р. проводився «Тиждень знань безпеки життєдіяльності». Всі заходи було спрямовано на удосконалення організаційної та практичної роботи з питань безпеки вихованців, свідомого та дбайливого ставлення дітей дошкільного віку до свого здоров’я, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу.

Для педагогів створено інформаційно-довідковий куточок з виставкою літератури та методичного матеріалу з питань безпеки життєдіяльності, проведено лекції для працівників закладу за темами «Емоційна саморегуляція в умовах воєнного стану», «Вибухонебезпечні предмети. Дії при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів».

Проведено консультації для педагогів: «Про безпеку життєдіяльності. Важливо для всіх», «Як зберегти здоров’я. Алгоритм дій у разі хімічної небезпеки», «Безпека для дітей під час війни».

В рамках тижня знань безпеки життєдіяльності проведено заняття з вихованцями за відповідною тематикою: «Сигнал «Увага всім!»», «Помічай, впізнавай, поводься безпечно», «Основні правила поведінки на вулиці», «Маленькі друзі світлофора», «Прогулянка до лісу може бути небезпечною», «Чужі люди», «Діти на вулицях міста», «Будь у тренді чистоти», «Як уникнути неприємностей».

В освітньому процесі широко використовувались тематичні сюжетні, дидактичні, будівельно-конструкційні ігри. Проведено читання тематичних творів дитячої художньої літератури та їх обговорення, цикли бесід, конкурс дитячого малюнку «Знавці правил безпечної поведінки», моделювання ситуацій, драматизація казок з метою найбільш повного засвоєння навичок практичної безпечної життєдіяльності та правил поведінки у надзвичайних ситуаціях різного характеру.

Проведено тематичні розваги «Про безпеку дбай та інших навчай», «Супергерої – за безпеку малят», що сприяло легкому засвоєнню правил безпеки в музично-ігровій діяльності.

В кожній віковій групі створено осередки «Безпека дитини», в яких зібрано цікавий дидактичний та наочно-ілюстрований матеріал, дитячі книги, малюнки тощо. Малюки мали змогу самостійно, за власним бажанням, закріплювати знання та практичні дії з правил безпеки життєдіяльності.

Результатом роботи стали чіткі знання і навички малечі з різних видів безпеки життєдіяльності:

- діти знають та дотримуються правил поведінки з пожежної безпеки, правил безпечної поведінки в транспорті та на дорозі, мають чіткі навички безпечної поведінки в природному середовищі;

- дотримуються правил користування небезпечними предметами, передбачають наслідки падіння та вживання в їжу незнайомих речовин;

- більшість дітей вміють елементарно піклуватися про власне здоров’я, знаходити вихід з конфліктних ситуацій, усвідомлюють, що спілкування з незнайомцями може становити загрозу для життя й особистої безпеки;

Відповідну педагогічну взаємодію проведено з батьками вихованців. Проведено тематичні консультації: «Попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей дошкільного віку», «Профілактика дитячого травматизму вдома», «Профілактика інфекційних та кишкових інфекцій», «Правила безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях», «Правила поведінки під час пожежі».

Заходи проведені протягом тижня знань безпеки життєдіяльності систематично висвітлювались на сторінці закладу у Facebook, та на сайті закладу.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування