Тиждень знань безпеки життєдіяльності (з 08.04 по 12.04.2024 р.)

В КЗ «ДНЗ № 72 ВМР» в період з 08.04 по 12.04.2024 р. було проведено «Тиждень знань безпеки життєдіяльності». Всі заходи було спрямовано на удосконалення організаційної та практичної роботи з питань безпеки вихованців, свідомого та дбайливого ставлення дітей дошкільного віку до свого здоров’я, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу.

Для педагогів створено інформаційно-довідковий куточок з виставкою літератури та методичного матеріалу з питань безпеки життєдіяльності, проведено лекцію для працівників закладу за темою «Вибухонебезпечні предмети. Дії при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів» та заняття з елементами тренінгу « Надання першої долікарської допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій».

Проведено консультації для педагогів: «Як говорити з дитиною про насильство», « Безпечна поведінка під час ігор на майданчику ».

В рамках тижня знань безпеки життєдіяльності проведено заняття з вихованцями за відповідною тематикою: «Дивовижний світлофор», «Щоб не трапилось біди, правила безпеки повтори», «Хто такий незнайомець», «Ліки сам не бери», «Особиста безпека», «Якщо ти загубився в лісі», «З електрикою дружи, а себе бережи», «Якими іграшками не слід гратися».

В освітньому процесі широко використовувались тематичні сюжетні, дидактичні, будівельно-конструкційні ігри. Проведено читання тематичних творів дитячої художньої літератури та їх обговорення, цикли бесід, конкурс дитячого малюнку «Знавці правил безпечної поведінки», моделювання ситуацій, драматизація казок з метою найбільш повного засвоєння навичок практичної безпечної життєдіяльності та правил поведінки у надзвичайних ситуаціях різного характеру.

В кожній віковій групі створено осередки «Безпека дитини», в яких зібрано цікавий дидактичний та наочно-ілюстрований матеріал, дитячі книги, малюнки тощо. Малюки мали змогу самостійно, за власним бажанням, закріплювати знання та практичні дії з правил безпеки життєдіяльності.

Результатом роботи стали чіткі знання і навички малечі з різних видів безпеки життєдіяльності:

- діти знають та дотримуються правил поведінки з пожежної безпеки, правил безпечної поведінки в транспорті та на дорозі, мають чіткі навички безпечної поведінки в природному середовищі;

- дотримуються правил користування небезпечними предметами, передбачають наслідки падіння та вживання в їжу незнайомих речовин;

- більшість дітей вміють елементарно піклуватися про власне здоров’я, знаходити вихід з конфліктних ситуацій, усвідомлюють, що спілкування з незнайомцями може становити загрозу для життя й особистої безпеки;

Відповідну педагогічну взаємодію проведено з батьками вихованців. Проведено тематичні консультації: « Вакцинація- запорука здоров’я дитини», «Основні правила поведінки на вулиці», «Дитина та вулиця», « Як швидко заспокоїти та зняти стрес у дитини», «Правила пожежної безпеки для батьків та дітей», « Ви повинні навчати цих речей своїх дітей для їхньої ж безпеки», « Дотримуйся правил пожежної безпеки», «Правила безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях»

Заходи проведені протягом тижня знань безпеки життєдіяльності систематично висвітлювались на сторінці закладу у Facebook, та на сайті закладу.

.

.

.

.

.

.

.

.