Звіт про проведення екологічного марафону «Ми творимо планету власноруч» 15.04.2024 - 19.04.2024

З метою виховання свідомого та дбайливого ставлення до навколишнього середовища, формування у дітей стійких установок на раціональне природокористування, активізацію практичної природоохоронної роботи в колективі закладу дошкільної освіти, формування життєвих компетентностей у контексті ідей сталого розвитку суспільства, в період з 15.04.2024 - 19.04.2024 року був проведений екологічний марафон «Ми творимо планету власноруч».

Під час тижневика робота проводилась в трьох напрямках: з дітьми ( цикл занять, бесід, розваг, проведення різних видів ігор, читання художніх творів), з педагогами закладу (майстер-клас, заняття з елементами тренінгу), з батьками вихованців (консультації, пам’ятки, еко-флешмоб).

Цикл серії тематичних занять « Бережіть воду», « Моя квітуча Земля», « Визначаємо погоду за народними прикметами», « Птахи-окраса природи, беррежіть їх», « Зробимо планету красивою- праця на городі», «Ми природі вірні друзі», «Планета без сміття», «Подорож сторінками Червоної книги», сприяло збагаченню знань дітей про способи збереження ресурсів, привернути увагу дітей до проблем сміття на планеті.

Особливо цікавою формою роботи стало проведення серед усіх учасників освітнього процесу еко-флешмобу «#Посади_деревце_посади_квітку».

Робота в рамках екологічного марафону «Ми творимо планету власноруч» спрямована на формування у вихованців екологічної культури, виховування бережливого ставлення до природи та формування у дітей стійких установок на раціональне природокористування.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.